Afsluiting en reflectie van het leerbedrijf

Posted on 21 juli 2012 door

0Het zit erop, het eerste leerbedrijf chibb is afgelopen en de zomervakantie begonnen. Studenten blikken hieronder terug op de afgelopen maanden.

Nasja:
Het leerbedrijf was een mooie, leerzame ervaring over het meewerken aan een echt project en het integraal leren werken. Een ervaring die je niet krijgt door de normale lessen op school, maar ook niet op je stage. Je moet wel echt willen leren integraal te werken en bereid zijn om hier hard voor te werken.

Madina:
Chibb, Chibb, Chibb! Een bijzonder ervaring voor het leven. Het integraal werken was één van de belangrijkste aspecten binnen het project en daarom een bijzondere ervaring, die je inderdaad niet zo snel tegen zult komen in het onderwijs op school. Het was erg hard werken, maar ik heb er met plezier aan deelgenomen en ook nog de aller liefste collega’s aan overgehouden. Ik kijk nieuwsgierig uit naar het eindresultaat!

Gertjan:
Ik kijk met plezier terug naar een tijd dat ik samen met 8 medestudenten in een atelier een onvergetelijke ervaring heb opgedaan. We hebben echt leren samen werken en het is jammer dat het maar bij een half jaar is gebleven. Met CHIBB hebben we niet alleen een extreem duurzaam concept en definitief ontwerp neergezet, maar ook laten zien wat studenten, met de juiste motivatie kunnen bereiken.

Ferry:
Het was een enorme uitdaging om in het leerbedrijf werkzaam te zijn. Het integrale proces was niet altijd even makkelijk maar door de intensieve samenwerking denk ik dat het een geslaagd project is geweest. Een goede vervanging voor de andere vakken waarin je oppervlakkiger kijkt. Juist omdat je zo intensief bezig bent met het onderwerp kun en wil je je er ook in verdiepen. Ik zou het iedereen aan willen raden!

Engin:
Tijdens mijn studie was dit tot nu toe zonder twijfel de beste ervaring ooit. In dit leerbedrijf leerde ik manieren van werken welke ik tijdens geen enkel ander project of vak heb kunnen leren eerder in de studie. Het integraal werken stond tijdens dit project op prioriteit nummer één. In het begin was dit erg moeilijk en zelfs nog een beetje vaag wat er nou concreet verwacht werd, maar naarmate we verder in het project verzeilden werd dit steeds duidelijker en ook vooral leuker! Een echte aanrader als vervanging dus voor andere cursussen/projecten.

Stephan:
Na de minor, Duurzaam integrale bouwtechniek, heb ik ook een kwartaal deelgenomen aan het Leerbedrijf. Dit was weer een geheel nieuwe uitdaging door een andere groepssamenstelling maar daardoor niet minder geslaagd. Ik heb weer veel nieuwe ervaringen opgedaan en na een moeizame start is het project toch erg geslaagd. In een relatief korte tijd hebben wij een hele project kunnen klaarspelen met het integraal samenwerken tussen alle aspecten van constructie tot installaties. Verkijk je niet op de tijd die het kost om aan dit project te werken, maar het is een hele ervaring die je mee kan nemen als bagage en die niemand je ooit meer afneemt.

Steve:
Ik ben erg blij dat ik het leerbedrijf heb mogen doen en ik raad het aan elke student aan. Tijdens de inschrijving had ik niet door wat een unieke kans het leerbedrijf CHIBB binnen het onderwijs is. Met 8 andere studenten een half jaar lang, samen te werken, van elkaar te leren en vooral om te groeien als professional. Het was soms best moeilijk zo in het diepe worden gegooid maar de lessen en ervaringen die ik hier op heb gedaan zullen me altijd bijblijven. Het leerbedrijf heeft me erg gemotiveerd en enthousiast gemaakt over de opleiding bouwkunde en mijn vervolg carrière daarna!

Marten:
Werken in een leerbedrijf is een aanrader voor elke student, zowel voltijd als duaal. Je leert op een goede manier integraal samen te werken, en je gaat dieper in op de stof dan bij een normaal project. Je werkt met een groep gemotiveerde studenten op een professionele manier, en onder goede begeleiding, aan een prachtig project! Tevens leer je om het door jezelf gemaakte product / innovatieve idee ed. zowel te verdedigen richting docent als richting opdrachtgever.
Kortom een zeer goede voorbereiding op je verdere carrière!

Jelle:
Tijdens het leerbedrijf leer je pas echt wat integraal samenwerken is. Tijdens heel de studie Bouwkunde wordt hier te weinig aandacht aan besteden. Daarom ben ik erg blij dat ik aan dit leerbedrijf mee heb mogen doen.
Het mooie hieraan is ook dat je je medestudenten ziet groeien. In het begin was iedereen vooral met zijn eigen werk bezig, maar na verloop van tijd veranderde dit en zag iedereen in hoe belangrijk het integraal samenwerken is. Het ging steeds beter en uiteindelijk is er een super resultaat gekomen waar we met z’n alle trots op zijn.

Advertentie
Posted in: Uncategorized